Aktuellt FEBRUARI 21 februari 2016

FEBRUARI

Sändning från SVT:s riksdagshusstudio om Finland 100 år med fyra korrespondenter i Stockholm respektive Helsingfors, en jämförelse mellan svensk och finländsk politik. 112-dagen samlar deltagare från ”blåljusfamiljen” med Hans Blix och inrikesminister Anders Ygeman. Sändning från SVT:s riksdagshusstudio med professor Henrik Meinander om

JANUARI samtal i SVT:s riksdagshusstudio med anledning av partiledardebatten i Riksdagen. SNS:s konjunkturrapport presenterades tillsammans med finansminister Magdalena Andersson. Det var även sändning från SVT:s riksdagshusstudio om vänsterns primärval i Frankrike inför presidentvalet i vår.

DECEMBER  innebär en paneldiskussion med finansborgarrådet Karin Wanngård och stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert. Därutöver är det planering inför nästa år, möten med skönhetsrådet och en rad sociala arrangemang på USA:s och Finlands ambassader. Och en medverkan i Essinge kyrka att framföra Hilding Rosenbergs verk ”Den heliga natten”.

NOVEMBER inleds med besök i Bryssel med SNS, Europaparlamentariker, de svenska ambassadörerna och en kommissionär står på schemat bland flera andra.

i stockholm väntar Forum för levande historia, möte med Cecilia Hagen i Göteborg, att hålla SNS:s möte om Ilmar Reepalus utredning om vinster i välfärden, en stor säkerhetskonferens med forskare och beslutsfattare om terrorhot och faktiskt deteventuella hotet efter USA:s presidentval. Dessutom ett program i SVT om franska primärval inför presidentvalet i vår och någon morgonsändning.

OKTOBER innebar föredrag på Kungliga slottet om närheten mellan slottet och stockholmarna genom århundraden. I socialdemokratiska tidskriften Tiden, från tankesmedjan med samma namn, skriver jag om skräcken för ryssen under flera århundraden.

En stor del av tiden tas av SNS samhällsprogram , med samtal statsrådet Ylva Johansson S, riksdagsledamöterna Lena Hallengren S, Stig Henriksson V, Barbro Westerholm L, Ulf Kristersson M, LO:s Karl-Petter Thorwaldsson och Svenskt Näringslivs Carola Lemne, ordförande i Högsta förvaltningsdomstolen, Mats Melin, vice riksbankschef Kerstin af Jochnick, riksbankens Martin W Johansson, SvD:s chefredaktör Fredric Karén, Eva Hamilton, styrelseproffs och Jack Werner, förnyande journalist och Boel Godner, S, kommunalråd Södertälje och Thomas Bertilsson, Scania.

En dag är Kulturarvsdagen då museifolk möter besöksbranschen och diskuterar gemenbsamma frågor.

Sedan väntar inrikesminister Anders Ygeman bland andra på Stockholmsmässan i Älvsjö. Återkommer om detta stora arrangemang,

Däremellan ska det bli en rescension av professor Henrik Meinanders bok om svenskehetn i Finland under nittonhundratalet, på SLS förslag i Helsingfors.

Färutom det möten i Skönhetsrådet, där bland annat omdaningen av Skanstullsområdet står på dagordningen.